Remikser av “Film”


“Film” er Aggie Frost sin favoritt-låt av det legendariske Tromsø-bandet BOLS som  på scener på 1980-talllet, med Per Eirik Johansen (senere også ikke mindre legendarisk direktør for Virgin Records, Norge) som frontfigur og karismatisk formidler. Sammen med Sveinung Eilertsen, Jan Ivar Johansen og Bjørn Riise ble låta om å ha det som på film, skrevet, spilt inn – men aldri gitt ut, før Geir Jenssen aka Biosphere fikk mastret låtene til BOLS og ga de ut på sin plate-etikett Biophon Records i 2022. Senere samme år ga Aggie Frost ut sitt første norsk-språklige album, hvor hun gjorde sin tolkning av cover-versjon av “Film”. – her knyttes mange Tromsø bånd samme (Aggies ektemann Per Martinsen aka Mental Overdrive hadde også en karriere som trommis i Bols over en periode).

På tampen av året, i dag, andre desember, kommer tre remikser av «Film». Det er særlig fint å kunne presentere Geir Jenssen/Biosphere sin hommage til Sveinung Eilertsen, som dessverre gikk bort i 2022, så en varm tanke til sin venn der, med “En miks for Sveinung”.

Deretter får vi produsent, bad-ass bass booster, energibombe og spagat-dronning Karoline Hegrenes aka Karolinski, sin forfriskende break-beat “Bare blå skyer” miks, skikkelig deilig 90-talls mimrende…

…og til slutt har vi Clean Shaven Grins aka Mads Martinsen (The Familiar) sin sprudlende dansegulv-remiks, som er perfekt til å lokke oss ut på dansegulvet igjen etter lengre pandemi-vingeklipping av klubb-kvelder, klemmer og kos.

«Æ ville så gjerne ha dæ her

Æ ville så gjerne føle dæ nær

Æ har det som på film

Æ har det som på film»

Noen av Aggie’s favoritt-filmer:

Casablanca

Pulp Fiction

Livet e vakkert

In the Mood for Love

Blade Runner

American Beauty

Lost in Translation

Thelma & Louise

Musikkvideo

Musikkvideo “Film” fra live konsert i Alfheim Svømmehall, Tromsø – film/klipp av Carl Christian Lein Størmer – lys av Torbjørn Sandnes – filming på Skomvær Fyr/Rosadama: Per Martinsen.


%d bloggers like this: