FILM


Ute nå!

Æ har det som på film!

Foto: Carl Christian Lein Størmer (fra Pyramiden 2012)

Nå kommer en ny låt i Perlemor-prosjektet. Denne gang er det en coverlåt, av det legendariske Tromsø-bandet BOLS som var punke-populære her på 80-tallet. Låta jeg har covret – er min favoritt: “Film”.

Æ gikk inn til byen for å treffe dæ,

æ gikk inn til byen for å gjøre det godt

Æ ville så gjerne ha dæ her,

æ ville så gjerne føle dæ nær…

Per Eirik Johansen (RIP) sang med intens energi og overbevisning, Sveinung Eilertesen (RIP) spilte bass, Geir Strand (RIP) på gitar og flere tromme-slagere tjenestegjorde, deriblant Per Martinsen, Geir Strand, KenTheodoresen med flere.

Jeg var for ung til å få med meg deres storhets-tid som band, men kjente godt Per Eirik gjennom min Per Martinsen og platebransjen og musikktreff. En herlig person, original, full av utsagn, historier og ideer – og med en særlig teft på talenter og musikk.

Per Martinsen og Per Eirik Johansen

For meg blir dette en tribute til de artistene vi står på skuldrene til – de som var tidlig ute, de som var modige, de som brøt barrierer og brøt ut av det hverdagslige – de som ville ut og som ville noe annet. Låta passer for meg inn i tematikken om å drømme seg bort til filmene – om å ha det som på film….

Geir Jenssen aka Bioshpere – har nylig gitt ut en remastre av Bols – sjekk den ut her (nb! finnes også på vinyl!):

BOLS – FILM på Spotify

Sveinung sin side om BOLS

http://www.bols.bellyd.no/

Artikler om BOLS

iTromsø: Tromsø-bandet som burde blitt mye større.

indiestadt.net BOLS e Her og No

Min versjon er mer melankolsk. Her er “Rosadama” som drømmer seg bort…

I forestillingen vil det være monologer i mellom sangene. Hver låt er som et kapittel i historien mellom hun som sliter med å akseptere hverdagen, at tida går og at the easy life, ikke lenger er dominerende. Voksenlivet kaller, men hun drømmer seg vekk i filmer og bilder fra et glamorøst liv.

Les mer her…


%d bloggers like this: