Site icon Aggie Frost

Perlemor Konsertforestilling til Festspillene i Nord Norge 2022

Det er med utgangspunkt i albumet «Perlemor» at Aggie Frost nå skal lage en utradisjonell og inkluderende konsertforestilling som får premiere på Festspillene i Nord-Norge 2022. 

Aggie Frost vil spille og fremføre sangene fra «Perlemor» live med vokal og elektronikk, men ved å arbeide med andre kunstnere innen tekst, lyd, scenografi og video er målet å skape en konsertforestilling som tar publikum med på en times reise inn i musikkens verden. Aggie Frost har store forventninger til samarbeidet;

Jeg er så glad for at Perlemor-prosjektet har blitt valgt ut blant mange gode søkere, og jeg ser virkelig frem til dette! Jeg ønsker å utforske og utfordre konsert-formatet – hva kan man gjøre, hvordan kan man samhandle med publikum – og hvordan kan et musikalsk album bli til en historie og levende forestilling? Det føles bra å skulle dypdykke i dette sammen med nettopp Festspillene, sier Frost.

Prosjektet har fått tildelt midler til utviklingen gjennom den årlige Open Call-utlysningen av produksjonsmidler fra Festspillene, som henvender seg spesielt til det nordlige kunstfeltet.  Festspilldirektør Ragnheiður Skúladóttir ser frem til å presentere det nye prosjektet;

Det er fantastisk å få Aggie Frost på laget fram mot 2022, og vi ser frem til å følge videreutviklingen mot et scenisk uttrykk av den unike og ærlige musikken i Perlemor-prosjektet. Vi kjenner Aggie som en produktiv musiker og låtskriver, men her vil hun vise en helt annen side av seg selv i en veldig personlig og visuell forestilling som vil formidle musikken på en helt ny og spennende måte. Det er alltid interessant når etablerte artister går ut av komfortsonen for å vokse og utvikle seg, sier Skúladóttir.

Siden 2019 har Festspillene i Nord-Norge jobbet over lengre tid med kunstneriske utviklingsprosjekter i sin Open Call ordning. Her får kunstnerne midler og tid til å skape noe helt nytt, med både visninger og støtte av internasjonale mentorer underveis i prosessen. Ordningen er et samarbeid mellom Festspillene, Talent Norge og Sparebank 1 Nord-Norge. Det oppfordres spesielt til nye samarbeid på tvers av sjangre og uttrykk.

Open Call prosjektet er viktig, fordi slik blir Festspillene en arena for at forskjellige kunstnere kan jobbe sammen og bli kjent på tvers av sine fagområder. Festspillene legger til rette for spennende utvikling innen kulturfeltet, og jeg ser særlig frem til å kunne jobbe sammen med folk fra scenekunst-feltet og videokunst, avslutter Aggie Frost.

(Pressemelding fra Festspillene i Nord Norge).

Exit mobile version