Perlemor-smykket


– et samarbeid med Wabi Sabi smykkedesign i Tromsø.

Perlemor-skjellet er bygd opp av mange lag med mikroskopiske flak av conchiolin og ørsmå krystaller. Litt som voksenlivet, mange skjøre biter av livserfaring, limt sammen for å skape et fundament for å mestre oppgavene som kommer.

Jeg synes det er et fint bilde på voksenlivet. Det er så mye vi skal takle og få til – men egentlig er vi bare et puslespill av livserfaringer, stablet sammen. Ingen kan gi oss oppskrift eller fasit, men vi må lære underveis.

Samtidig må vi være flinke å heie på oss sjøl – at vi jobber med saken og gjør så godt vi kan. Vi skal være gode voksne som søker å bli bedre, men vi må også ta vare på oss selv. For meg er det å bære Perlemor-smykket, som en liten påminnelse til meg selv at det går bra, du gjør bra – pust inn, pust ut – senk skuldrene.

Artikkel om smykke-samarbeidet i avisa iTromsø.

Hvert eneste smykke lages for hånd av gullsmed Dagmar fra Wabi Sabi, og det sandstøpes i enten gull eller sølv, man kjenner at det er solid og tungt, det ligger pent på halsen og det kjennes som “ekte vare”. Formen er tatt utgangspunkt i Perlemor-logoen, som er tegnet av designer Katarzyna Lukaszek/KYOKO. Symbolet er hentet fra den innerste delen av et perlemorskjell, slik du ser her:

Hvor får jeg tak i smykket?

Første opplag av smykket hadde vi med på mikro-turneen i sommer, og de ble utsolgt, men nå er en ny “batch” klare og til salg. Du kan finne det her i nettbutikken til Wabi Sabi, og de sender gjerne i posten til deg.

Perlemor-smykket i gull.

Rabatt til Perlevenner!

For de som er Perlevenner på Patreon er det rabatt å få, da bestiller du via Patreon direkte fra meg. Les med om Patreon-prosjektet her!

Det er blitt et fint smykke og jeg har det på meg hver eneste dag.  Også har jeg kjøpt et til mamma, så klart! Jeg ønsker at man skal bære smykket som en påminnelse for seg selv at man er god nok, at man er bra – gi seg selv et klapp på skuldra, eller som en fin gave for å vise at man setter pris på en Perlemor i livet sitt.


%d bloggers like this: