3 herlige barnebøker voksne også liker

Her i huset elsker vi å lese bøker for barna! Jeg vil dele tre nydelige barnebøker med deg, som jeg anbefaler på det varmeste.  En viktig faktor for at en barnebok er god, er at de voksne også koser seg mens de leser – dette gjør at barnebøker er ekstra vanskelige å få til! Mine tre bokanbefalinger har historier som er som kraftfór for fantasi og kreative tanker. I tillegg er illustrasjonene en fryd for øyet. Disse bøkene passer for barn i 4-7 års alderen, og for alle barnlige voksne.

1. Serafin og hans makeløse mesterverk.

Tekst: Philippe Fix, Janine Ast, Alain Grée Illustrasjoner: Philippe Fix. Gyldendal Norsk Forlag

husetÅ, min barndoms-favoritt! Serafin og Plym er kreative, morsomme og forkjempere for en fantastisk verden. Av en falleferdig rønne og gammelt skrot som andre har kastet, bygger de et makeløst mesterverk av et drømmehus. Serafin lager også en utrolig musikk-maskin bygget av alle verdens instrumenter. Deres verden er vakker og skapende.  Men – destruktive gravemaskiner truer prosjektet. Det er de kreative mot de gråkledde. Det spennende mot alt som er kjedelig og ordentlig. Selv maste jeg meg til høyhalset stripete genser og hamster som liten, for å være litt mer som Plym. Dette var en bok som gjorde inntrykk. Og det er rart med det, der slik livet mitt føles fortsatt. Jeg ønsker at verden skal være magisk, jeg spiller på synter som har alle verdens lyder i seg, jeg gjenbruker gammelt skrot og har en barnlig motvilje mot å være vanlig og «ordentlig». Fortsatt drømmer jeg om en dag å ha et sånt hus med kuppel-utsiktspunkt! Boka ble oversatt til norsk av Odd Børretzen i 1969 og er reutgitt i 2005.

2. Slapsefjell

Tekst og illustrasjoner: Bjørn Rune Lie . Magikon forlag 2008.

slapsefjell

Herlig nostalgisk og sjarmerende om norske karakterer i fjell og hytter. Vi møter et utvalg av festlige figurer i situasjoner alle som har vært på påsketur kan humre og nikke gjenkjennende til. Språket er i Filmavisen-stil, med fiffige detaljer. Tegningene er skjeive, kule og full av morsomme detaljer. Du kjenner du får lyst på kakao og Kvikklunsj, etter å lest høyt for barna – og du vet at den kommer til å bli lest igjen og igjen. Artig for både store og små – som fanger essensen av det å være nordmann. En av vår families favoritter!

 

 

3. Den utrolige historien om den kjempestore pæra.

Tekst og illustrasjoner av Jakob Martin Strid. Oversatt til norsk av Erlend Loe. Schibstedt forlag.

den kjempestore pæraStriden mellom de kreative og utforskende, og de som bare vil ha regler og atter regler, ligger også i denne bokas kjerne. Her møter vi Mitcho og Sebastian som bor i en koselig liten by ved havet. Stemningen ødelegges av en sint viseborgemester som vil bestemme alt, som har tatt over byen, fordi den opprinnelige borgemesteren har forsvunnet. En dag finner våre venner en flaskepost med et mystisk frø, som viser seg å spire til en enorm pære. Pæra blir til et hus som blir til en båt, og før de vet ordet av det er de på en ekspedisjon for å finne ut av pæremysteriet. Gled dere til en spennende historie, finurlige karakterer, fantastisk inspirerende tegner med massevis av detaljer og ikke minst humor for store og små.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s