Hvorfor lage Barnedisco?


Tromsø, lørdag 21. mars 2015. Ute skinner sola, men inne på Rådstua Teaterhus er storsalen pyntet med fargerike vimpler, lys-rander og den største discokula jeg har sett. Dj-riggen står klar, boller og juice er satt fram og venter på å bli delt ut til små og store munner.

2015_karihelene barnedisco_lisahoen_2014

Hvorfor lage barnedisco? Trenger vi virkelig det? Er det ikke bare dyrking av dårlige verdier, kommersiell musikk, jåleri og selvopptatthet? Nei – det er det selvfølgelig ikke. Før pleide jeg mest å Dj’e på klubber for de unge og hippe, ikke bare for hipphetens skyld, men for å jakte på de magiske øyeblikkene, de som lages sammen, når dansegulvet og DJ’en finner tonen og rytmen sammen, når energien bygges opp, når det svettes, når alt klaffer, når bassen kicker inn, når det hoies og jubles, for det er nettopp dét “klubb” handler om. Ikke dop, de rette klærne eller om å vær Very Important Person som går forbi køa.

Hva med barna, kan vi finne magiske øyeblikk sammen gjennom cheesy barnehits i et fargerikt pynta lokale i Tromsø sentrum, en lørdags formiddag? Ja, det kan vi faktisk! Det er ingen konkurranse. Ingen kåring av prins og prinsesser, eller best kledte, eller beste danser. Alle er best allurat sånn som de er. Masse glade unger og foreldrene som er med. En fin anledning til å gjøre noe sammen. Få musikken inn i kroppen, danse og kose seg. Jeg har ikke sett på maken til supre unger, ingen knuffing, løping, masing eller klaging – bare små energibunter som danset i 1.5 time, som pent skrev opp ønskesangene sine på papiret ved Dj-boksen, og som bare tok seg en time-out på madrassene om det ble for mye.

P1200833 beklager_fullt

Desverre kom ikke alle inn, for det møtte opp flere enn vi hadde lov å ha i lokalet. Det sier noe om at dette er en aktivitet som mange ha lyst å være med på! Jeg tror stikkordet er å få være aktivt deltagende selv, i motsetning til å være passiv publikummer, som f.eks på kino. Også handler det om å kunne være sammen med forelder og treffe venner. Jeg håper og tror at vi skal få til et nytt Barnedisco igjen etter sommeren. Imellomtida, må dere bare rydde stuegulvet hjemme, skru på radioen hjemme, ta av dere sokkene og danse til dere er røde i fjeset!


Leave a Reply

%d bloggers like this: