Organiseringsverktøy!


Jeg er en person med mange tanker i hodet mitt. Disse tankene kan fort bli til ideer om prosjekter jeg kan gjøre, eller ideer til prosjekter jeg er midt oppe i. Jeg har ikke tall på hvor mange forskjellige løsninger jeg har forsøkt for å holde orden på alt dette. Ideene må skrives ned, føler jeg, for at de skal bli noe av, så jeg noterer og skribler ned. Før var det notisbøker som var hovedstasjon for umiddelbare tanker, men nå er jeg blitt mer elektronisk anlagt. Men hvordan lage et godt system? Jeg har notert på “Stickies” på Mac’en men endte bare opp med å fylle skjermen med så mange lapper at jeg mista oversikten. Jeg har laget Textedit-notater og sortert i mapper, men har gått meg vill og laget et mappe-land som ingen lenger kan finne frem i. Jeg har skrevet “Notes” som dukker opp i mail, og som fungerer ganske greit — men endelig har jeg funnet et program som sorterer fin, fint – og som både er på Mac’en og på telefonen min. Evernote er et kjekt program som alltid sync’er mellom Mac og iPhone, sånn at om jeg noterer på den ene eller andre, så samles det på 1-2-3.

Her kan jeg kategorisere etter prosjekt og lage notater/sider lagvis under hvert prosjekt. Jeg kan også sample/klippe ting fra andre nettsider om jeg finner noe interessant, både url, bilder, eller likegodt hele sida – slik at jeg kan samle ideer og inspirasjon på veien. I et notat kan man ha en fil som vedlegg, ta bilde og man kan ta opp lyd (veldig kjekt til låt-ideér!). Man kan også lese pdf-dokumenter, slik at jeg f.eks kan ha med meg flybilletter og andre elektroniske notater i en “reisemappe”.

Man kan velge om man vil ha gratis-versjon, eller oppgradere til pro-versjon med flere funksjoner.

Veldig praktisk – full oversikt!. Jeg anbefaler!

Her er link til Evernote-sidene :

 

,

Leave a Reply

%d bloggers like this: